Ulja na platnu radim oko 35 godina. Do sada sam uradio preko 800 ulja na platnu. Slike radim isključivo na holandskom platnu, sa holandskim uljanim bojama i koristim holandske četkice. Tako sam navikao i teško se navikavam na druge materijale. Formati su različiti, i to sada sam radio od 30x24cm do 200x120cm. Najčešći formati koje koristim su: 50x40cm, 60x50cm, 70x60cm, 42x35cm, 60x46cm, 65x50cm, 70x50cm, 75x50cm, 80x56cm, 100x60cm, 120x75cm. Slikanje radim metodom starih majstora, sloj boje, - sušenje i tako redom. Najčešće svaka slika ima četiri sloja boje i na mestima podslikavanje. Uglavnom posle slikanja ne stavljam ništa na sliku, a po želji naručioca na potpuno osušenoj slici može ići zaštita "Damar-Vernis", mat ili sjajni. Obično mat ide na sve slike, a sjajni samo na mrtve prirode i ponegde ikone i portrete. Ulja na platnu se prodaju opremljena ili neopremljena, u zavisnosti od želje naručioca. Cene neopremljenih slika se kreću od 150 evra pa na više, u zavisnosti od formata i komplikovanosti slike.

PEJSAŽI

Pejsaži ulja na platnu su moja omiljena tema i nepresušni izvor inspiracije. Pejsaže radim najčešće one koje sam sam video i često na njima dodajem svoje detalje u želji za prizorom kakvog želim videti u prirodi. Pejsaže radim često, ali opet ih imam retko na lageru. Pejsaž se može naručiti po želji ili već nešto viđeno u raznim formatima. Cene zavise isključivo od formata slike i kreću se od 200 evra, pa na više. O pejsažima planiram jednog dana da sačinim monografiju odabranih pejsaža.

PRIZORI IZ ŽIVOTA

Prizori iz života su moja česta tema, naročito iz života oko mene ili onaj koji sam video i doživeo. Ove slike radim ili za svoju dušu ili po porudžbini. Mogu se poručiti različiti žanrovi i različiti formati. Cene su po dogovoru i zavise od formata i komplikovanosti slike.

MRTVE PRIRODE

Mrtve prirode uglavnom radim već više godina, otprilike kad sam počeo slikati uljem na platnu. Danas mrtvu prirodu radim ređe i uglavnom po porudžbini i za svoju dušu. Mrtvu prirodu radim kao čisti realizam, bez primesa impresionizma ili hiper realizma. Formati koje najčešće radim su 40x35cm, 40x50cm, 50x60cm i slično. Mrtve prirode se poručuju opremljene i neopremljene. Cene neopremljenih radova su od 200 evra pa na više, u zavisnosti od formata slike i komplikovanosti.

PORTRETI

Portreti su u zadnje vreme nešto što je kod mene vrlo zastupljeno, s obzirom na porudžbine koje dobijam. Portreti se isključivo rade po porudžbini u raznim formatima od 30x25cm do 60x70cm. Cene po dogovoru. Portrete uglavnom radim prema fotografijama, i često se služim sa više fotografija da bih što bolje upoznao osobu koju portretišem.

ISTORIJSKE TEME

Istorijske teme mojih slika nisu česte i uglavnom ih radim po porudžbini ili za neke značajne datume. Ovu temu nisam mnogo istražio u svom radu, ali osećam da sam spreman za veliko platno i veće istorijske kompozicije.

IKONE

Ikone radim negde oko 25 godina i do sada imam urađeno negde oko 250. Ikone su tipa slavske ikone i isključivo se rade po porudžbini. Formati koji se najčešće poručuju su 40x50cm ili 50x60cm. Format može biti i po želji naručioca. Ikone se poručuju opremljene i neopremljene. Cene neopremljenih ikona su od 200 evra, pa na više, u zavisnosti od formata.
TOP